U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Ik heb mijn uiterste best gedaan om de site in foutloos Nederlands op te stellen. En om geen onzin te verkondigen, of dubbele informatie te plaatsen. Mijn ervaring is, dat er helaas toch foutjes doorheen glippen.

Daarom stel ik uw feedback zeer op prijs. Ook vragen of andere opmerkingen kunt u hier achterlaten. Daniëlle Keuning
2015/09/24 19:42:31
 
Hallo Peter,

Wat heb je dit mooi opgezet, een site helemaal over Boomvalken. Ik heb nog niet alles bekeken, maar ik kom zeker nog eens terug!

Groetjes Daniëlle
Maarten Jansen
2015/09/13 20:42:01
 
Beste Peter,

Ergens eind Juli nam ik een prooioverdracht waar tussen een man en vrouw Boomvalk niet ver van mijn BMP telgebied de Onlanden - een natuurontwikkelingsgebied onder de stad Groningen. Na wat uren observeren vond ik een paar dagen een nest met twee takkelingen in een electricteitsmast. Natuurlijk waren ze daar al langer aanwezig want een paar weken later vlogen ze uit en lieten ze zich voeren in de top van een paar dode bomen onder de mast. Echter nu ik dit gezin langer aan het volgen ben lijkt het of de laatste weken de jongen alleen nog gevoerd worden door de vrouw die het gebied rondcrosst op jacht naar de vele aanwezige libellen. Ik heb al heel lang geen prooioverdracht van een geslagen vogel kunnen waarnemen (gewoonlijk aangevoerd door de man). Ik besprak dit met de wetlandwacht en hij suggereerde dat de man misschien al weer weg is op trek.Is dit inderdaad een mogelijkheid? Of mis ik de man doordat het aanbrengen van prooien met massa veel minder frequent hoeft/ Of gebeurt en daarom aan mijn zicht ontrekt? En vormt deze absentie van de man geen problemen in de zin dat de jongen te weining voedselmassa aangeleverd krijgen?

Groeten,
Maarten
Bert Tillemans
2015/09/11 20:39:41
 
Hoi Peter,

Leuk je vanmorgen ontmoet te hebben.

Ik heb je site vluchtig bekeken en deze ziet er erg compleet uit.

Het maken van foto’s was vanmorgen niet erg eenvoudig toch wil ik je een paar exemplaren van mij laten zien op facebook.

Ze zijn wel behoorlijk gecropt.

Ik hoor wel wat je er van vindt.

Mocht je nog eens in de buurt zijn en wat willen weten schroom dan niet om mij te bellen.

Fijn weekend,

Ik had een mail gestuurd naar je mail adres op het visitekaartje maar deze kwam als niet leverbaar terug.
marcel
2015/08/29 18:54:51
 
Hallo,

Ik had je graag een foto doorgestuurd van een boomvalk, om te bevetigen.Maar URL werkt niet.

mvg

marcel
Sander Schagen
2015/07/12 12:32:30
 
Beste Peter,

Erg mooie website. Ik kwam hierop omdat ik gisteravond na de schemering deze waarneming had gedaan: http://waarneming.nl/waarneming/view/104261427...En literatuur erover zocht. Ik heb gekeken naar literatuur hierover maar ik ben tot nu toe niks tegen gekomen (ook de monografie van Rob Bijlsma verteld hier weinig tot niks over). Dit gedrag heb ik ook al een paar keer in Castets Frankrijk gezien (toen maximaal twee exemplaren in de maanden juli en augustus). Misschien een slaapplaats? Ik heb in het half uur waarnemen 1 x een uithaal van een valk gezien (misschien op een dwergvleermuis). Vele jaren geleden monitorde we nog de broedgevallen bij Castricummer en Egmonder duin maar dat lijkt passé maar misschien is dit een indicatie dat ze weer een poging doen in Castricummer duin? Vriendelijke groet, Sander Schagen
Hilde
2015/07/03 14:44:51
 
Zojuist zag ik vlak voor mijn ogen, met alleen een hor ertussen dat een kleine schitterende valk een mus op mijn balkon pakte. Hij keek me nog ondeugend aan. Ik woon midden in Amsterdam en geef op mijn achterbalkon de mussen, mezen en dergelijke het hele jaar door voedsel in een silo. Vorig jaar had ik de valk al eens onder de silo gezien. Nu was hij er weer. Ik twijfel alleen of het een boomvalk of een slechtvalk is. Hij is zo mooi fijn gevederd op de borst en met een chique donkerblauwe mantel aan. Maar nu geloof ik toch iets oranjebruin achteraan de buik gezien te hebben. Een slechtvalk is dacht ik nogal groot, zoals een duif. En deze is kleiner dan een duif. Weet u misschien met welk juweel ik hier te maken heb gehad? En dan nog wel midden in de stad?

Jacques v d Ploeg
2015/06/28 22:04:58
 
Hoi Peter,

Mooie site met veel info. Ben zelf ook gecharmeerd door de boomvalk. Ik woon in de N.O.P. en ben daar ook op zoek naar de boomvalk. Ook inventariseer ik de boomvalk, maar ook andere roofvogels in de polder. Het is een lastig te vinden vogel, maar als je ze hebt gevonden dan kun je je ogen er niet van af houden. In de polder hebben we een paar territoria in hoogspanningsmasten. Helaas gebeurd het nogal eens dat er tijdens onderhoudswerkzaamheden nesten uit de masten gegooid worden. Ik blijf je belevenissen volgen en hoop voor jou ook op mooie resultaten en prachtige ervaringen. Vr. groet Jacques
Bianca de Bruin
2015/06/22 15:59:03
 
Hoi Peter, door de midzomeravond boottocht van afgelopen zaterdag heb ik Spijkenisse van een andere kant gezien. Ik hoorde je praten met iemand op de boot over je passie voor boomvalk.
Je hebt er een mooie website van gemaakt.
Hartelijke groet, Bianca.
Ella Gregoire
2015/06/21 20:01:37
 
Nooit geweten dat erin Spijkenisse een stads vogelaar woonde.
Maar na de midzomeravondtocht met de fluisterboot leerde ik deze kennen.
Helder en duidelijk vertelde je het het 1 en ander.
Ben op zoek gegaan over wat je zoal te vertellen had, vond alles zeer prettig beschreven,
zal zeker nog wel een poosje zoet zijn.
Kijk al uit naar je boek en zal je sites ook regelmatig lezen.
hedwig vertonghen
2015/03/09 23:01:21
 
Bedankt voor de mooie beelden. Het geeft mij zelfvertrouwen dat het niet 'BBC-kwaliteit' is.
Ik heb zelf ook een Zeiss kijker, maar waar haalt u cameramontage ?

vriendelijke groet

Hedwig

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?