U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Foto's

Via de tabbladen komt u bij nog meer foto's van de boomvalk.

Moeizaam.
Het maken van mooie, scherpe boomvalkfoto's is moeilijk. Alleen al omdat ik niet zo'n goede fotograaf ben. Ik ben primair vogelaar en fotograferen doe ik er maar naast. Verder zitten boomvalken meestal ver weg. Of hoog in een boom, in een mast of in de lucht, waardoor er vaak tegenlicht is (blauwe luchten zijn perfect, maar die doen zich verbluffend weinig voor).
Verder zijn het snelle en onvoorspelbare vogels, waarvan ik nooit weet wanneer er iets gaat gebeuren, of waar. Dus als er dan ineens actie is, dan ben ik of te laat of mijn hand trilt van opwinding of mijn autofocus kan het niet bijbenen of mijn instellingen staan verkeerd.
Wie ook fotografeert, herkent het vast.

Met dit in het achterhoofd moet u het maar voor lief nemen dat niet elke foto 'een plaatje' is. Van de meeste is de educatieve waarde echter groot (vliegbeeld, vleugelvorm, kleed) en sommige zijn onverwacht toch wel de moeite waard.

Een vreemde eend?
Een aparte pagina heb ik gemaakt voor de Eleonora's valk, omdat deze op de boomvalk lijkt, maar bij goed bekijken ook juist weer niet.

Bijdragen aan van mijn site?
Als u zelf een mooie foto heeft van boomvalken, dan wil ik deze graag plaatsen met vermelding van uw naam. Neem contact op via het contactformulier als u dat wilt.
Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?