U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Man boomvalk draagt een libelle over aan zijn jong.

Deze serie maakte ik op 22 augustus 2016 in de buurt van Oirschot, Noord Brabant. Zoals alles bij boomvalken, gebeurde het onverwacht, waardoor ik mijn autofocus niet in de "volgen" stand had staan. Resultaat is dat de foto's soms niet helemaal scherp zijn.

Enkele foto's zijn groot uitgesneden uit 'diagnostisch' oogpunt. Zodat goed te zien is wat er precies gebeurt. Boomvalken vangen insecten door een poot uit te slaan. De gevangen prooi wordt in de snavel gestoken en met de vleugels er nog aan aan het jong overgedragen, die het met de klauwen grijpt.

 

Je zou het haast over het hoofd zien, maar het jong hangt hier al in het kielzog van zijn ouder, die bezig is het insect naar de snavel te brengen.Je zou het haast over het hoofd zien, maar het jong hangt hier al in het kielzog van zijn ouder, die bezig is het insect naar de snavel te brengen.

 

Het gebeuren gaat gepaard met luid geroep van de jonge vogel. Let op de twee middelste, ongestreepte staartpennen.Het gebeuren gaat gepaard met luid geroep van de jonge vogel. Let op de twee middelste, ongestreepte staartpennen.

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?