U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Roofvogels zijn niet voor de show 

 

 

Wie roofvogels kent in hun natuurlijke leefomgeving weet hoe deze zich gedragen. En weet daarmee ook dat roofvogels in gevangenschap geen natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Roofvogelhouders die anders beweren, vaak onder het mom van educatie, zijn puur uit op het rechtvaardigen van hun bezigheid, omdat zij daaraan geld verdienen. Niks edecuatie!

Alsof een roofvogel, die met leren riemen aan een stok vast moet zitten, dat uit vrije wil doet. Kerkuilen zitten overdag niet klaarwakker op een paal. Roofvogels die als hondjes achter hun baasje aanlopen, of op het hoofd van een kind landen? Dat zal in de natuur nooit gebeuren. Daar zullen roofvogels zo ver mogelijk van de mens weg blijven. 

U bent intussen zo diep in mijn site doorgedrongen, dat ik vermoed dat ik u niet meer hoef te overtuigen. U heeft uw hart al aan roofvogels verpand en vindt net als ik dat ze alleen in de vrije natuur thuis horen. En dat gunt u ze ook. Zelfs als dat betekent dat u ze wel eens niet te zien zult krijgen. 
Helaas hebben heel veel mensen dit besef nog niet, omdat zij eenvoudigweg niet weten wat voor leed er schuil gaat achter roofvogelshows. Omdat zij ook niet het geluk hebben om roofvogels in de vrije natuur te kunnen bekijken, is de verleiding groot om ze dan maar in gevangenschap te bewonderen. Dat zij daar een verkeerd beeld opdoen, beseffen zij niet. 

Wat zou het mooi zijn als u net als ik een ambassadeur zou worden tegen roofvogelshows. Niet als een activist, met geitenwollen sokken onder een spandoek lopend, maar gewoon als een voorlichter die, zo het eens ter sprake komt, mensen bewust maakt. U wordt gesteund door alle natuurorganisaties, vogelwerkgroepen, roofvogel- en uilenwerkgroepen, steeds meer gemeenten en een aantal grote bedrijfsketens (maar nog niet genoeg).

Hieronder een aantal handige links.

 

De website van de Werkgroep Roofvogels Nederland. Met alle argumenten, een lijst van medestanders en posters/flyers

Uilenwerkgroep Oisterwijk, die erg actief is onder andere met een posteractie (zie ook volgende link)

Een PDF van de posters "bent u ook zo geboeid". Te printen, of op te vragen bij diverse organisaties

 

 

Zie maar. En alvast bedankt. 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?