U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Over mijPeter tijdens het boomvalkenIk ben geboren in 1962. Ik ben getrouwd en heb twee zoons. Hoewel ik de Pedagogische Academie heb gedaan, heb ik nooit in het onderwijs gewerkt. Ik ben in de verzekeringswereld beland en werd schadebehandelaar. Dat ben ik nog altijd.

Als kind trok de natuur mij al aan. Met een schepnet struinde ik slootkanten af en tijdens autoritten speurde ik met mijn moeder naar reigers, die in mijn jeugd zeldzaam waren. Vanaf mijn puberteit werd het natuurturen even wat minder. Rond mijn vijfentwintigste sloeg het virus echter weer toe.
Omstreeks 2003 zat ik aan het plafond van wat ik mijzelf kon leren. Daarom ging ik op zoek naar leermeesters. Die vond ik bij de Vogelwerkgroep Voorne van de KNNV en bij de "woensdagtellers", een groep enthousiastelingen die elke woensdag een deel van de delta doorkruist op zoek naar vogels. Door hen nam mijn kennis een vlucht.

Ik stak intussen ook veel tijd in het ‘boomvalken’ en zocht ook hierin verdieping. Daarom werd ik lid van de Werkgroep Roofvogels Nederland. Een wijs besluit, niet in de laatste plaats door ‘De Takkeling’, het tijdschrift met een schat aan wetenswaardigheden over roofvogels.

Eind 2010 begon ik een website met mijn alledaagse vogelbelevenissen en in 2012 begon ik Boomvalken.nl. In 2014 crashten beide websites. Een ramp, want de backup bleek onbruikbaar. Ik moest alles opnieuw doen en besloot al mijn energie in "Boomvalken.nl" te steken.

                                                         Mijn alledaagse vogelavonturen staan tegenwoordig op Peterdestadsvogelaar.blogspot.nl.

                                                        In 2015 schreef ik "De boomvalk...en ik". Meer hierover onder het tabblad "mijn boek".
 

                                                  Tot zover over mijzelf. Nu snel over naar de boomvalk!

 
 
  

 

  

 

 

 
Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?